עוגיות שוקולד צ'יפ – דיאטה קטוגנית
מתכונים לדיאטה קטוגנית
רקע:
את כל אחד מהמתכונים שמפורסמים כאן ניסיתי, שיניתי, התאמתי ובניתי כדי שהתוצר הסופי יהיה טעים בדיוק כמו (ואפילו יותר) מהמאכל הפחמימתי המקביל לו. כל המתכונים מתאימים למי שעושה קיטו, וגם למי שלא עושה דיאטה קטוגנית אבל רוצה לאכול בריא יותר ולהפחית בכמות הפחמימות שהוא צורך.
עוגיות שוקולד צ'יפ:
זה מתכון שגיליתי לגמרי בטעות. לא היו לי הרבה מצרכים בבית ורציתי להכין עוגיות שוקולד צ׳יפס קטוגניות. החלטתי לקחת מתכון לא קטוגני ופשוט להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים, להוסיף קצת שמן אבוקדו ולראות מה קורה.
בדיוק אירחתי בבית ולא היה לי משהו מתוק לכיבוד אז קיוויתי שהמתכון הזה יצליח ושתוך 10 דקות יהיה לי משהו נחמד להגיש עם הקפה, מושלם לדיאטה קטוגנית ללא פחמימות!
נדהמתי כשהמתכון הכל כך פשוט הזה הצליח בפעם הראשונה.
העוגיות האלה טעימות במיוחד כשהן חמות מהתנור ואני לא מאמינה שישארו לכם עוגיות בצד אחרי שתטעמו אותן אז כדאי להכין כמות כפולה מכל טעם אם יש לכם אורחים.
אני באופן אישי אוהבת גם עוגיות שוקולד עם שוקולד צ׳יפס וגם עוגיות וניל עם שוקולד צ׳יפס. אז הכנתי מתכון לשני הסוגים עם שינויים קלים מאוד אבל חשובים בין המתכונים. אז להצלחה מירבית, שימו לב למתכון ותעשו אותו באופן מדויק! תהנו!
עוגיות שוקולד צ׳יפס – שוקולד
מצרכים:
- כוס קמח שקדים
- כף קקאו
- ¼ כפית אבקת אפיה
- ½ 2 כפות קסיליטול באבקה
- 2 כפות שמנת
- 3 כפות שמן אבוקדו
- ¼ כפית תמצית וניל
- ¼ כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
- מערבבים את קמח השקדים, קקאו, אבקת אפיה וקסיליטול באבקה.
- מוסיפים את השמנת, שמן אבוקדו ותמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.
- יוצרים 8 עיגולים ואופים במשך 10 דקות ב-180 מעלות.
עוגיות שוקולד צ׳יפס – וניל
מצרכים:
- כוס קמח שקדים
- ¼ כפית אבקת אפיה
- 2 כפות קסיליטול באבקה
- 2 כפות שמנת
- 2 כפות שמן אבוקדו
- ¼ כפית תמצית וניל
- ¼ כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
- מערבבים את קמח השקדים, אבקת אפיה וקסיליטול באבקה.
- מוסיפים את השמנת, שמן אבוקדו ותמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.
- יוצרים 8 עיגולים ואופים במשך 10 דקות ב-180 מעלות.