עוגת גבינה קטוגנית ללא קמח וללא סוכר

מתכונים לדיאטה קטוגנית 

רקע:

את כל אחד מהמתכונים שמפורסמים כאן ניסיתי, שיניתי, התאמתי ובניתי כדי שהתוצר הסופי יהיה טעים בדיוק כמו (ואפילו יותר) מהמאכל הפחמימתי המקביל לו. כל המתכונים מתאימים למי שעושה קיטו, וגם למי שלא עושה דיאטה קטוגנית אבל רוצה לאכול בריא יותר ולהפחית בכמות הפחמימות שהוא צורך. 

עוגת גבינה אפויה:

עוגת גבינה אפויה היא אחת העוגות האהובות עלי. אני אוהבת את זו שלא מקציפים, זו שיש לה מרקם סמיך וקטיפתי שנמסה בפה ושאפשר לאכול את כל התבנית מרוב שהיא טעימה. אז ניסיתי מתכון אחד וזה יצא סביר. ניסיתי אחר וזה היה מתוק עם טעם לוואי של תחליף סוכר. זה היה כשלון נוסף. והיו עוד אינספור כשלונות אחריו (מזל שלעידן כמעט הכל טעים אז הוא אכל גם את הכשלונות שלי). בסוף, מצאתי את המתכון המושלם, זה שאיזן ברמת המתיקות, שנתן את הבסיס ״בצק פריך״ לעוגה שכל כך רציתי למצוא ושנתן לעוגה את המרקם המושלם שצריך להיות לעוגת גבינה אפויה. אפשר להגיש אותה כמו שהיא או לקשט עם פרוסות תותים טריים או כל פרי יער שאוהבים. אנשים לא יאמינו לכם שזו עוגה ללא קמח וללא סוכר ואם אתם לא מאמינים אז תנסו בעצמכם.

מצרכים לבסיס:

  • ½ 1 כוסות קמח שקדים
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • ביצה
  • ½ 1 כפות חמאה
  • כפית קסיליטול (או אריתריתול או מונקפרויט)
  • ½ כפית גרידת לימון
  • לבלילה:
  • 500 גרם גבינה 5%
  • 500 גרם שמנת מתוקה 
  • חצי כוס קסיליטול (או אריתריתול או מונקפרויט)
  • 5 ביצים
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לערבב בקערה את כל חומרי הבסיס.
  3. להניח בתחתית תבנית קפיצית משומנת (קוטר 24)
  4. לאפות במשך 10 דקות או עד שמזהיב. 
  5. להוציא את התבנית מהתנור ולהוריד את הטמפרטורה ל-140 מעלות. 
  6. לערבב בקערה את כל חומרי הבלילה. 
  7. להעביר לתבנית ולאפות במשך שעה ורבע (לשים לב שהתנור על 140 מעלות) עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-12 שעות. 
  8. מקשטים בפרוסות תותים טריים או כל פרי יער שאוהבים.

מתעניינים בדיאטה ללא פחמימות? >>