תזונה קטוגנית מאפשרת מגוון רחב של מאכלים – הדגש העיקרי הוא המנעות מפחמימות וסוכרים.
בשונה מדיאטות אחרות, בדיאטה קטוגנית ניתן לאכול מזון שמן, מומלץ לאכול הרבה ירקות וכמות סבירה של חלבונים. השינוי העיקרי הוא הימנעות מסוכרים ופחמימות כגון לחם, פסטות, סוכר לבן, משקאות קלים וכו'.
בקיטו אוכלים 3 ארוחות ביום ונמנעים מארוחות ביניים (עם הזמן הדחף לאכול הרבה נעלם). הארוחות מאוזנות ומספקות לגוף ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, חלבונים ושומנים. השומנים הופכים להיות מקור האנרגיה העיקרי של הגוף וכך הגוף אינו עולה במשקל אלא יורד ומתחטב.
תזונה קטוגנית בריאה כוללת את כל סוגי הבשר (אנטריקוט, כבש, שוארמה, סינטה, עוף וכו'), דגים, עוף, אגוזים מכל הסוגים, כמעט את כל סוגי הירקות (כמויות של 7-10 כוסות של ירקות ליום), כל סוגי הגבינות (עדיף גבינות שמנות כדי לספק לגוף את האנרגיה שהוא צריך) וקינוחים קטוגנים.
צלחת בארוחה קיטוגנית תראה כך:
1/2 מהצלחת תכיל ירקות, 1/4 מהצלחת תכיל חלבונים ו-1/4 מהצלחת תכיל שומנים (אגוזים, שומן מהבשר, עוף או דג או גבינות שמנות).
ניתן להכין כמעט כל סוג מאכל כל עוד משתמשים ברכיבים נכונים שלא מכילים קמח או סוכר. אפשר לעשות שימוש בתחליפים כגון קמח שקדים וכדומה ולהגיע לתוצאות נפלאות – בדוגמא למטה מצורף מתכון לפיצה קטוגנית!